BME Egyetemi Zöld Kör

Az Egyetemi Zöld Kör egyike a hat egyetemi (EHK-hoz tartozó) öntevékeny körnek. Működésével igyekszik megvalósítani az egyetemi fenntarthatóságot és erősíteni a hallgatók környezetvédelmi ismereteit.

Ha kíváncsi vagy ránk, nézd meg weboldalunk BME Egyetemi Zöld Kör weboldala - BME Környezetvédelmi oldalak

Legfőbb tevékenységeink: *kollégiumi szelektív hulladék- és olajgyűjtés *intézményi papírfelhasználási reform *év végi elektronikai hulladékgyűjtés *Zöld Pont rovat a műhelyben ... és még sok más. Ha kérdésed, ötleted van, keress bennünket! egyetemizoldkor[kukac]gmail.com

Hulladékcsökkentés tíz lépésben

1. Viszek magammal bevásárlólistát, vászontáskát vagy kosarat.

2. Laposra taposom és szelektíven gyűjtök.

3. Komposztálok.

4. Megjavíttatom, újra használom.

5. Elcserélem, továbbadom.

6. Piacon vásárolok, támogatom a helyi kereskedelmet.

7. Keresem az újrahasznosított termékeket.

8. A visszaválthatót választom.

9. Könyvtárba és kölcsönzőbe járok.

10. Letiltom a postai levélszemetet.

A HuMuSz hírei

Nincs megjeleníthető elem

A Tiszta Jövő hírei

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A nanotechnológiáról mindenkinek

2010.03.10. 17:31 vinczjud

 A nanotechnológiáról mindenkinek

Időpont: 2010. március 16. 18:30

Helyszín: Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ (I. ker, Attila út 93.)

A Szövetség az Élelmiszer-önrendelkezésért Kapára-kaszára esték beszélgetéssorozatának következő témája: A kicsi szép? A nanotechnológiáról mindenkinek.

A nanotechnológia olyan anyagokkal dolgozik, amelyek mérete nem haladja meg a milliméter tízezred részét.  A nanoléptékű anyagok mára meghódították a világot, a gyógyászati és elektronikai alkalmazáson kívül akár ruházatokban, kozmetikumokban és élelmiszerekben is találkozhatunk velük. A forradalmi újítás rengeteg lehetőséget rejt magában, de ezzel párhuzamosan nő azok száma, akik a technológia veszélyeire hívják fel a figyelmet.

A beszélgetés során szakértők segítségével járunk utána annak, hogyan érinti a nanotechnológia az élelmiszeripart, valamint milyen etikai és társadalmi kérdéseket vet fel az új technológia alkalmazása.

Helyszín: Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ, Tessedik Sámuel terem. 1012 Budapest, Attila út 93. (megközelíthető tömegközlekedéssel az 5-ös busz Korlát utcai megállójától, vagy a Moszkva téri ill. Déli pályaudvari metróállomástól pár perces sétával.)

Vendégeink:

    * Demény Enikő, a CEU Bioetikai és Jogi Központjának kutatója,
    * Zentai Andrea, a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal szakértője.
    * A beszélgetést vezeti: Perényi Zsófia, Tudatos Vásárlók Egyesülete.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bme-ezk.blog.hu/api/trackback/id/tr671829076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása