BME Egyetemi Zöld Kör

Az Egyetemi Zöld Kör egyike a hat egyetemi (EHK-hoz tartozó) öntevékeny körnek. Működésével igyekszik megvalósítani az egyetemi fenntarthatóságot és erősíteni a hallgatók környezetvédelmi ismereteit.

Ha kíváncsi vagy ránk, nézd meg weboldalunk BME Egyetemi Zöld Kör weboldala - BME Környezetvédelmi oldalak

Legfőbb tevékenységeink: *kollégiumi szelektív hulladék- és olajgyűjtés *intézményi papírfelhasználási reform *év végi elektronikai hulladékgyűjtés *Zöld Pont rovat a műhelyben ... és még sok más. Ha kérdésed, ötleted van, keress bennünket! egyetemizoldkor[kukac]gmail.com

Hulladékcsökkentés tíz lépésben

1. Viszek magammal bevásárlólistát, vászontáskát vagy kosarat.

2. Laposra taposom és szelektíven gyűjtök.

3. Komposztálok.

4. Megjavíttatom, újra használom.

5. Elcserélem, továbbadom.

6. Piacon vásárolok, támogatom a helyi kereskedelmet.

7. Keresem az újrahasznosított termékeket.

8. A visszaválthatót választom.

9. Könyvtárba és kölcsönzőbe járok.

10. Letiltom a postai levélszemetet.

A HuMuSz hírei

Nincs megjeleníthető elem

A Tiszta Jövő hírei

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szakmai hetek előadások

2010.02.18. 19:48 betax

A Liska Tibor Szakkollégium két előadását ajánljuk figyelmetekbe:

 

Olajos Péter - A Zöld Gazdaság hazai felépítése és mibenléte

2010. február 23. 16:30, K.I. 40-es terem

A greennováció nem csak egy, a nap mint nap létrejövő új kifejezések közül. A greennováció a mentőöv, a kulcs a XXI. századi fenntartható fejlődéshez. Technológiai újítások, találmányok és azok gyakorlati megvalósulása ez, amely gyökeresen át fogja alakítani mai életünket. De mindenekelőtt egy alapvetően más gondolkodásmódot, egy újfajta munkastílust jelent.

Egy XXI. századi politikusnak, különösen, ha az illető ökológiailag tudatos, sok mindent másként kell csinálnia, mint elődeinek. Megváltozott a világ, megváltoztak a körülmények, mások az igények és a feladatok. Ennek az útkeresésnek az eredménye tulajdonképpen a greennováció.


 

Bencsik János OGY képviselő - A nemzeti energiapolitika főbb stratégia kérdései

2010. február 25. 16:30, K.mf. 21-es terem

Az elmúlt két évtizedben háttérbe szorultak a közösségi szempontok a hazai energiagazdálkodás gyakorlatában. A magyarországi energetika egyre kevésbé veszi figyelembe a közösség, és a fogyasztók érdekeit. Megalapozott hosszú távú stratégia hiányában, a meg nem hozott, illetve megkésett döntések következtében, külső kényszerek hatására sodródik. Valós helyzetelemzés és szakmai-politikai konszenzuson alapuló, nemzeti energiastratégia hiányában a folyamatban lévő fejlesztéseket a rövid távú üzleti érdekek által meghatározott kényszerhelyzetek alakítják. Az ország primer energiamérlegében túlsúlyossá vált a szénhidrogének szerepe, és ezzel együtt kritikussá vált az ország külső energiafüggősége. Különösen jellemző ez a hőellátás területén. Az egészségtelen energia-szerkezetből származó bizonytalanságot és kiszolgáltatottságot csak erősíti a hazai épületállomány kifejezetten pazarló, energetikailag fenntarthatatlan állapota. Ennek egyenes következménye az energiaszegénység egyre markánsabb megjelenése a lakossági szektorban.


 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bme-ezk.blog.hu/api/trackback/id/tr541758210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása