BME Egyetemi Zöld Kör

Az Egyetemi Zöld Kör egyike a hat egyetemi (EHK-hoz tartozó) öntevékeny körnek. Működésével igyekszik megvalósítani az egyetemi fenntarthatóságot és erősíteni a hallgatók környezetvédelmi ismereteit.

Ha kíváncsi vagy ránk, nézd meg weboldalunk BME Egyetemi Zöld Kör weboldala - BME Környezetvédelmi oldalak

Legfőbb tevékenységeink: *kollégiumi szelektív hulladék- és olajgyűjtés *intézményi papírfelhasználási reform *év végi elektronikai hulladékgyűjtés *Zöld Pont rovat a műhelyben ... és még sok más. Ha kérdésed, ötleted van, keress bennünket! egyetemizoldkor[kukac]gmail.com

Hulladékcsökkentés tíz lépésben

1. Viszek magammal bevásárlólistát, vászontáskát vagy kosarat.

2. Laposra taposom és szelektíven gyűjtök.

3. Komposztálok.

4. Megjavíttatom, újra használom.

5. Elcserélem, továbbadom.

6. Piacon vásárolok, támogatom a helyi kereskedelmet.

7. Keresem az újrahasznosított termékeket.

8. A visszaválthatót választom.

9. Könyvtárba és kölcsönzőbe járok.

10. Letiltom a postai levélszemetet.

A HuMuSz hírei

Nincs megjeleníthető elem

A Tiszta Jövő hírei

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A Critical Mass nyomában

2012.09.24. 07:57 Zaga

Bizonyára értesültetek a hírről, hogy elmarad az őszi Critical Mass, és hogy a tavaszi lesz az utolsó hasonló rendezvény. A szervezők ezt elsősorban azzal indokolták, hogy a figyelemfelkeltő demonstrációk helyét a komolyabb, lépésről-lépésre történő, hozzáértő munkának kéne átvennie, a kritikus tömeggel szemben egy összetartó szakmai közösségre van szükség.

Még a körön belül is megoszlottak a vélemények a Critical Mass szerepéről, mivel ez egy tömegdemonstráció, ami definíciószerűen sok ember érdekét sérthette.  Én  a fenti ok miatt a szkeptikusok közé tartoztam, de többen lelkes résztvevői voltak a sorozatnak tőlünk is, aminek közösségépítő erejét aligha lehet vitatni. A kitűzött céllal azonban mindannyian egyetértünk, a kerékpáros közlekedésnek mindenképp része van egy élhetőbb és tisztább város létrejöttében.

A BME EZK nagyra értékeli a Magyar Kerékpárosklub tevékenységét, és szorítunk nekik, hogy sikerüljön a szakmai színvonalat az általuk elvárt szintre emelni. Emellett azonban nem felejtjük el az utóbbi években tett erőfeszítéseiket sem.  Szakmai tanácsaikkal és az egyetemi rendezvényeken való megjelenésükkel is segítették, hogy fejlődjön az egyetemi kerékpározás, hiszen ez a korosztály az, aki leginkább igénybe is tudja venni a biciklis közlekedést. Ezt bizonyítja az egyetemi bringatárolók magas kihasználtsága is, főleg jó idő esetén.

Az eddigi eredmények elismerésére, és a további - nem csak egyetemi szintű - fejlesztéseket optimistán várva szervezünk egy flashmobot, melyen visszaköszön majd a Critical Mass egyik jellegzetes motívuma, a bringaemelés is. A részleteket később írjuk meg itt, illetve a facebook oldalunkon is! Bringára fel!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: közösség kerékpár környezetvédelem flashmob

A bejegyzés trackback címe:

https://bme-ezk.blog.hu/api/trackback/id/tr474784703

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Critical Mass nyomában 2012.09.24. 16:03:02

A BME EZK nagyra értékeli a Magyar Kerékpárosklub tevékenységét, és szorítunk nekik, hogy sikerüljön a szakmai színvonalat az általuk elvárt szintre emelni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása